Kopiec kreta w wersji fit

Mamy dzisiaj dla Was wyjątkowy przepis – Kopiec kreta w wersji dietetycznej z ograniczoną ilością tłuszczu ! Kopiec bazuje na mące orkiszowej, która uważana jest za wyjątkowo zdrową i  jest zdecydowanie lepszą alternatywą dla tradycyjnej – białej mąki. A wszystko dlatego że mąka orkiszowa zawiera duże ilości wartościowych aminokwasów, witamin i minerałów.
Regularnie spożywany orkiszu, poprawia procesy trawienia i naszą odporność.
Dodatkowo nasz przepis zawiera owoce, rodzynki, cynamon i takie cuda jak bez kaloryczny dipu Walden Farms   który nie zawiera kalorii i idealnie uzupełnia słodki smak naszego ciasta.
kopier makrosy

Składniki:

140 g mąki orkiszowej

dwa średnie jabłka (250 g)

3 całe jajka

garść orzechów ( u nas włoskie – 10g)

dwie łyżki stołowe rodzynek -20g

jedna łyżeczka drożdży instant

jedna łyżeczka cynamonu

jedna  łyżeczka sody oczyszczonej

Dip czekoladowy Walden Farms

2014-12-22-kopiec-kreta

Przygotowanie:
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Mąkę wymieszać z suchymi składnikami i bakaliami. Wbić jajka, następnie wymieszać z jabłkami na jednolitą konsystencję. Ciasto wyłożyć na okrągłą foremkę o średnicy 25 cm. Piec w piekarniku 30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawić na około 30 min w piekarniku aby ciasto „doszło”. Całość posmarować dipem czekoladowym Walden Farms i posypać posiekanymi orzechami nerkowca.

Po więcej fit przepisów zapraszamy na bloga autora http://zerokalorii.pl/blog/

Otagowany , , , , , , , , .Dodaj do zakładek permalink.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>